mandag 28. desember 2009

Jul


Nu är julen slut. Vi har varit i Lilla Edet hela julen. Det var mysigt. Vi kom till mamma den 23:e på Lillejulafton. Då var min lillebror Peter där. Det var kul att träffa honom. Vi satt och pratade och åt gott redan den 23:e. På julafton åt vi god julfrukost. När vi hade gjort det så åkte vi upp till pappa på Lindkullen. Jag och Peter åt lunch med pappa på Lindkullen och det var trevligt. Det var massa mat. Först var det julmat, sedan var det ostbricka och sist var det tårta. Pappa var på bra humör så det var trevligt. När vi kom hem till mamma så såg vi på Kalle Anka som vanligt och efter det åt vi julmat tillsammans. Efter det var det julklappsutdelning. Det var många fina julklappar till alla. Erik fick leksaker, kläder och en bok. Det var uppskattade saker. Vi brukar alltid gå i kyrkan på julnatten när vi är i Lilla Edet men i år orkade vi inte.



Vi vaknade istället tidigt på juldagen och gick i kyrkan klockan tio. Det var fint. Efter det tog vi det lugnt hela dagen.

På annandagen åkte vi först och hälsade på pappa. Efter det åkte vi till Göteborg på julkalas hos Karin. Där var Magnus, Britt Marie , Astrid, Anna, Andreas, Klara, Vera, Mamma, Jag, Hogne, Erik, Karin, Gunnar, Annika, Jakob och Joakim. Peter och Marie var inte med för Peter var sjuk och Marie jobbade. Det var mysigt. Vi åt god mat och pratade och umgicks.

Igår åkte vi hem och på hemvägen stannade vi på TORP och handlade på mellandagsrean. Jag fick mig nya jeans och två toppar.

Idag har jag jobbat och nu är det två arbetsdagar denna veckan. Sedan är det nyår. Det blir trevligt.

mandag 21. desember 2009

Julkortsfotografering



Detta är några av bilderna från årets julkortsfotografering hos fotografen. Det blev många fina bilder.

søndag 20. desember 2009

Fyra dagar kvar till jul



Nu är det fyra dagar kvar till jul. Det känns härligt. Alla julklappar är färdigköpta och färdiglagade. Det är bra.

Nu har jag varit tillbaka på jobb i två veckor och det känns bra även om det känns lite länge att vara borta från Erik så många timmar per dag. Men det har gått bra dessa två veckor. Nu ska jag jobba två dagar nästa vecka och sedan är det "jullov". Det ska bli skönt. I julklapp fick vi en barnhageplats till Erik på Fredriksborg familjebarnhage. Det var skönt. Har ju letat så länge och så hade vi sådan tur att vi fick en barnhageplats i närområdet. Det känns helt fantastiskt. Han börjar där 11:e januari. Så nu kan vi slappna av och ha en riktigt God Jul!

Under dessa veckor när jag har varit på jobbet så har det varit julbord, avskedsöl för en som ska sluta och julefrukost så det har varit mycket trevligt som har hänt. Julbordet var trevligt med god mat, trevligt sällskap och dans.

mandag 7. desember 2009

Erik 1 år





Idag fyller våran lilla gubbe ett år. Det firades med ett årskontroll så nu får han äta den maten som vi äter och dricka mjölk. Han vägde 10730 gram och var 78 cm. Han var normal på vikten men lite längre än genomsnittet.

Nu ikväll har vi haft 1 årskalas med köttfärssås och spagetti och god tårta som Hogne hade bakat. Erik åt både av köttfärssåsen och tårtan med god aptit. Erik har fått många fina presenter.

Idag var det första dagen för mig på jobbet. Det var trevligt att komma tillbaka!

søndag 6. desember 2009

Sista dagen som mammaledig

För ett år sedan så kändes det som jag hade ett hav av tid framför mig som jag skulle vara hemma med lilleman. Han fyller ju ett år imorgon så förra året vid den här tiden gick vi i spänd förväntan inför hans ankomst. Men nu är det slut på mammaledigheten. Imorgon börjar Hogne sin pappaledighet och jag ska tillbaka på jobbet. Det ska bli roligt men det känns också lite konstigt. Tiden har bara flugit iväg och jag har bara tagit det lugnt och haft det mysigt med Erik det här året. Jag har också fått mig en del nya trevliga bekanta genom barselgruppen. Kommer sakna att inte kunna gå på trilletur mitt på dagen och sitta och fika på kafé med mina mammavänner. Men vi får hoppas att vi kan träffas ändå.

Idag fyller Hogne år och vi har ätit en god frukost och sedan har jag gjort årets lussekattbak. De blev bra i år med. Nu sitter vi och lyssnar på julmusik och softar.