fredag 10. januar 2014

Allt som har hänt sedan sist


Filten han är invirad i har faster Malin stickat. Den gillar han att sova i.

Nu har julen och nyår varit och det har varit en härlig tid. Vi åkte ner till Sverige torsdagen före jul och hälsade först på mamma och sov över där. När vi hade varit där åkte vi till Anna och Fredrik och hade en mysig kväll där med god middag. På lördagen var vi på middag hos min ena bror och på söndagen hos min andra bror.  På lillejulafton tog vi tag i julklappsshoppingen och blev klara med den.

På julafton så var vi hos min tredje bror Peter och hans fru Marie. Där var min syster med man och barn, mamma och Maries föräldrar. Vi åt god jullunch med allt som hör till. Sedan var det hockeyturnering med bordhockey. Efter det var det kaffe och kakor, sedan var det julklappsutdelning med rim på alla julklappar så man skulle gissa vad som var i. Erik trivdes som fisken i vattnet med kusinerna och alla andra.

På juldagen åkte vi hem till Norge och åt middag hos Hognes mamma. Där var det pinnekött och hjortronkräm och det är alltid fantastiskt gott. Vi hade en julafton till med lite julklappar.

Vi kom hem på annandag jul och efter det har vi varit hemma.  Nyår firades här med Malin, Mark, Bjørg och Gustav. Vi åt pinnekött även denna dag och hade ännu en liten julafton.

Det var en väldigt mysig jul och nyår. Det var roligt att träffa hela familjen. Det är så sällan man gör det så när vi är nere i Sverige vill vi gärna hinna med alla.

Båda pojkarna har varit duktiga i juleferien. Erik har fått många fina julklappar. Alexander har varit duktig när han åkte bil ner till Sverige. Vi fick stoppa en gång både på uppvägen och nervägen för att han skulle få lite mat i magen men annars så sov han hela vägen.  

Alexander växer och står i. Det är roligt att se honom, han har blivit mer vaken och han "pratar" med små ljud och lyser med hela ansiktet när man svarar tillbaka. Jag vet inte hur stor han är nu men han har blivit större. Han har väldigt torr hy och vi prövar och att smörja honom men det blir inte så mycket bättre. Får gå en tur till helsestasjonen på måndag och kolla vad jag ska göra. De kanske har några tips.

1 kommentar:

Malin sa...

Så söt Alexander är i sin filt! Jag är glad att han tycker om den. Jag är ungefär halvfärdig med den til Jills bebis, fast jag kan bara sticka litet varje dag, annars får jag ont i armarna, nu när jag skriver så mycket på datorn.