tirsdag 20. mai 2014

Härlig vår!

Nu är det verkligen vår. Det var några dagar då vi fick ta fram ullkläder till barnen och dunpåse till vagnen men nu tror jag verkligen att våren är här. Det är varmt och gott och vi njuter med att vara ute mycket. Erik har lärt sig cykla och han har börjat på fotbollsträning. Mamma var på besök en helg i början på maj och det var mysigt.

Alexanders första tand är snart framme, man känner att det är något vasst i munnen. Nu har han lärt sig att sitta men han kan fortfarande inte krypa helt men han står på alla fyra.  Han är väldigt intresserad av sina leksaker nu och speciellt de som låter mycket när man dunkar dem i golvet. Han äter gröt, ersättning och vi prövar oss på att ge middagar. Det fungerar ibland men oftast så vill han bara ha lite och sedan är han förnöjd. Vi går på trilleturer och myser och leker på filten med hans leksaker. Han är ett väldigt snällt barn som verkar förnöjd med livet. Han skiner upp när någon leker eller pratar med honom. Han sover ganska bra på nätterna men han vaknar tidigt på morgonen. Idag vaknade han kl 05.00. Då fick han en flaska och så var vi vakna en timme. Sedan sov han till 08.15. Han sover en eller två gånger på dagen och han lägger sig mellan 18 och 18.30 på kvällen.

På 17:e maj så var vi här på Greverud. Vi åt en god frukost med jordgubbar, goda rundstycken och kokt ägg. Efter det så tog vi på oss finkläderna och gick till Greverud skola där det var salgsbodar med lotter, korv, godis, glass, brus mm. Vi minglade omkring och pratade med de vi kände och så gick vi i tåg med barnhagen. Det är ju sista året med barnhage för Erik nu för till hösten börjar han i skolan. Det ser han fram emot.

1 kommentar:

Greta sa...

Da var jo Erik rosaruss da :-)

Hyggelig med dine små betraktninger.