lørdag 22. mars 2014

Allt som hänt sedan sist

Idag är Alexander fem månader. Han äter bra och sover ganska bra. Jag var och vägde och mätte honom förra måndagen 10 mars och då vägde han 6370 och var 63,5 cm, gången innan dess vägde han 6030 och var 62 cm. Kommer inte helt ihåg när det var men ska kolla det. I morses var han vaken från halv fem till sex och halv fem är för tidigt att stå upp så jag försökte få honom att somna igen och lyckades igen efter en och en halv timme. Är lite trött idag men vi har tagit det lugnt och varit hemma så det gör ingenting.

Nu är vi redan inne i mars månad och den som sa att tiden flyger iväg hade helt rätt för jag vet inte var tiden blir av. Dagarna bara flyter på och vi myser både hemma och i sällskap med andra. Vi har träffat mammor och bebisar både hemma hos olika folk och så har vi börjat på babysång i Greverud kirke på torsdagar. Det börjar med lunch och sedan är det sång. Alexander verkar tycka det är roligt. Han tittar med stora ögon när vi sjunger och gör rörelser. 

Vi ger Alexander gröt två gånger om dagen och morsmelkserstatning en gång om dagen. Sedan ammar jag resten, till frukost och mellanmål och på natten. Han äter bra med gröt och mjölk. 

I torsdags var vi på 5 månaderskontroll och jag trodde Alexander skulle få vaccin men det var inte två månader sedan förra gången så han fick det inte. Ska komma tillbaka i april en gång och få det. Annars var allt bra. Han vänder sig fram och tillbaka och tar sig runt lite. Av och till så hittar vi honom utanför lekfilten och då ligger han där och ropar på oss för han tycker det är hårt att ligga på parketten. Nu ska vi börja med välling och gröt med gluten och vi ska börja med middagar.

1 kommentar:

Greta sa...

Koselig at du skriver litt om hverdagene dine og at vi får se fine bilder liker vi også :-)