torsdag 20. februar 2014

4 månaderNu är vårt lilla gull Alexander 4 månader. Tiden bara flyger iväg och dagarna används till att ta det lugnt, gå en och annan trilletur, leka på filt och i babygym, se på OS och gosa massa såklart.
Vi var och vägde honom i torsdags och han hade gått upp 250 gram på tre veckor.

Vi har varit hos en fysioteraperut som sa att Alexander hade låsningar i nacken och sa att vi skulle kontakta en osteopat. Vi gjorde det och fick tid veckan efter. Några timmar senare ringde hon och frågade om vi kunde vara med på en timme på högskolan för osteopater så hon fick visa in real life hur man skulle behandla en bebis och inte bara på en docka. Det ville vi gärna så vi åkte in till Oslo och Alexander fick behandling inför 34 studenter. Innan vi kom dit kunde han bara vända sig från rygg till mage åt ena hållet men när vi kom hem så kunde han det åt bägge håll. Jag märkte inte vad hon gjorde men hon tryckte lite på ryggen och nacken på honom och sedan sa hon att han var färdig. I fredags så hade vi behandling nr 2 och efter det var han färdigbehandlad.

Vi hade dop 9 februari i Greverud kirke. Det var fint. Faddrarna var Jarle, Karin och Anders. Vi hade festen i kirkestua i Greverud kirke. Prästen var Anders Johansen. Bilder kommer senare.

Alexander har ju haft problem med sin hud men det är mycket bättre nu. Vi har varit duktiga med att smörja in honom och gett honom bad varje dag med badolja i vattnet. Nu ska vi hålla på med kortisonkrämer en vecka till och sedan ska vi ta paus. Så får vi se om det håller sig bra.

Jag har träffat en mammagrupp på nätet och jag har varit inne i Oslo några gånger och sedan har de varit här en gång. Vi har varit på trilletur, babykino och på olika caféer. Det är väldigt trevligt!


Här sitter han och väntar på att få gröt. Vi har börjat med det nu och det gillar han jättemycket. Det går ganska sakta att äta men han är duktig. Han äter ganska mycket. Jag har lagt en handduk för att skydda stolen för det blir ganska mycket söl när han äter. 

Vi har också börjat med morsmelkerstatning på kvällen så att han ska sova bättre på natten och det fungerar ganska bra. Nu får han mer än innan på kvällen så de senaste nätterna så sover han längre i taget än han har gjort innan. 

På den översta bilden så sover han med elefanten. Den gillar han jättemycket och jag tyckte han var så söt när han sov. 

Ingen kommentarer: