onsdag 14. oktober 2009

Erik på 10-månaderskontroll
Igår var vi på 10-månaderskontroll med Erik. Han vägde 10,5 kilo och var 76 cm lång. Han var över kurvan på längden men vikten var helt normal. Nästa kontroll är 1-årskontrollen den 7:e december. Han har blivit så duktig på att äta. Han äter 8-månadersburkar nu i full fart. Spagetti med köttfärssås är favoriten! Han kryper omkring på golvet och han går längs möbler. Han börjar få tand 3 och 4 så nu är det inte alltid humöret är på topp. Kan förstå att det är plågsamt det här med tänder. Men men de måste ju komma. Men för det mesta är han förnöjd och han är för söt vår lille pojk. Här är några kort på honom när han har kläderna från klädpåsarna vi fick från Sverige.

Igår var jag, Erik, Mette och Ada hos Liv Karin och Amelia och hälsade på. Vi fick god pastasallad och nybakade brownies. Det var smaskens och väldigt trevligt. Barnen lekte på golvet lite och vi satt och pratade.

I helgen så var vi lite nyttiga på lördagen och fick lite saker ur förrådet. Vi slängde glas och papper och pantade flaskor. Efter det var vi en sväng på IKEA och köpte ny leksakslåda till Erik plus lite fler saker och på Babyshop för att köpa grind till att skruva upp framför köket. Så nu är köket stängt för Erik och det är skönt så behöver man inte tänka på att det ska hända något inne där. På kvällen hade vi det mysigt och åt god mat och tände ljus. Det är mysigt så här på hösten. I söndags hade jag sovmorgon till halv elva och sedan åkte vi upp till Hognes mamma och åt middag. Det var kanongott som vanligt.

I måndags var Mette, Ada, Britt och Hannah här på besök. Vi skulle gått på trilletur men Erik och jag följde inte med. Vi bjöd in dem på kaffe efteråt istället. Det var trevligt.

Nu sover Erik och jag ska göra mig i ordning för idag ska vi på träff på Fredriksborg.

1 kommentar:

Hege sa...

Kjempeflinke Erik!
Spaghetti med kjøttsaus- glasset har vært en favoritt hos Mia også, helt fra hun begynte med middagsglass. Og spahetti-glass finnes på alle alderstrinnene, både 6 mnd, 8 mnd, 12 mnd og 15 mnd (som vi bruker nå). Så det er nok flere småbarn som liker spaghetti, ikke bare våre!

Litt artig at Erik veier 10,5 kg og er 76 cm lang nå på 10 mndskontroll. For Mia hadde akkurat de samme målene på sin 15 mndskontroll (10,5 kg og 76 cm).

Akkurat nå er vi hjemme, for snuppa har blitt syk igjen. Du kan bare glede deg til Erik begyner i barnehage, de er mer eller mindre småsyke hele tiden i starten. Og noen ganger er de mer syke. Sånn som akkurat nå.