mandag 23. november 2009

Lite nya bilder

Nu var det länge sedan jag la ut några foton på Erik. Men här är han. Han tycker att kameran är så spännande så han kryper alltid så nära som han kan.


Erik 11 månader


Här är vi ute på söndagspromenad och Erik har på sig sin fina mössa som hans faster har köpt i Mongoliet.


Detta fotot är taget här om dagen och Erik har blivit en stor kille nu. Bara två veckor kvar så är han ett år. Det är den dagen jag börjar att jobba.


Detta fotot togs igår när Erik var klar för kalas. Vi var hos Amelia som fyllde ett år. Det var trevligt.

mandag 16. november 2009

Det händer mycket nu för tiden

Förra veckan var hektisk och väldigt rolig. Jag var hemma måndag och tisdag. I onsdags åkte jag till Kläcken med jobbet på seminarium. Det var trevligt och matnyttigt inför jobbstarten om tre veckor. Vi åt god mat både till lunch och till middag och så var vi på vinsmakning innan middagen i onsdags. Fick smaka på en del goda viner. Det var första natten jag sov utan Erik och det kändes som om bussen kröp hem till Oslo och att jag aldrig höll på att komma hem. När jag kom hem så fick Erik en god kram och jag kände mig lite rörd när jag tänkte på hur mycket man kan sakna en liten kille.

I fredags åkte jag till mamma över helgen. Jag lämnade Erik hos Hogne på jobbet vid tolvtiden och så tog jag tåget klockan ett. Det var trevligt att träffa mamma och jag hjälpte henne med lite av varje för hon har opererat sin höft så hon kan inte göra så mycket nu för tiden. Erik och Hogne fick stanna hemma.

Idag har vi varit nere på stan och köpt tågbiljetter för jag och Erik ska åka till min syster nästa torsdag. Det blir skoj.

Imorgon ska vi gå upp tidigt och sätta oss i kö på helsestasjonen så Erik kan få svineinfluensavaccin.

mandag 9. november 2009

Cupfinalehelg

Denna helgen har varit full av cupfinaleting. Jag har varit på saker med både det ena och det andra laget. I lördags på dagen var vi med våra vänner som är Ålesundsfan, och på kvällen var vi med våra andra vänner som är Moldefan. Vi var på cupfinaleshow för Molde på Youngstorget och där var det drag. Jag som aldrig har umgåtts med fotbollsfans innan blev medryckt i festen. Det var trevligt. Igår så gick Hogne på matchen och jag och Erik satt hemma och såg matchen på tv. Jag har alltid lutat lite mer åt Ålesund än åt Molde så vi satt och hejade på Ålesund helt från början och vilken rysare. Det var spännande. När allt var färdigt och Ålesund hade vunnit så åkte vi ner till stan för att fira vinsten med tio Ålesundsfan som vi känner. Vi gick på restaurang och åt god mat och pratade. Det var mysigt.

Nu har jag lagt Erik och sitter och surfar lite. Ska väl göra något vettig snart.

I fredags hade vi besök av Liv Karin och Amelia. Det var trevligt. Det var länge sedan vi träffade dom nu sedan Liv Karin började att jobba.

Nu är det måndag och en ny vecka där det är fullt upp med saker som jag ska göra. På onsdag ska jag till Kläcken med jobbet och jag kommer tillbaka på torsdag. På fredag ska jag åka till mamma och vara där till söndag. Det blir trevligt.

onsdag 4. november 2009

Frisören

Idag kom jag iväg på ett välbehövligt frisörbesök. Jag kommer inte ihåg när jag klippte mig sist så det var skönt att få lite ordning på håret. Prövade en ny frisör på Studio Alf. Hon var mycket duktig. Fick Kristoffer att komma hit och vara barnvakt några timmar. Kristoffer är Hognes kusins son. Det gick jättebra. Jag frågade om han hade varit ledsen när jag gick men det hade han inte varit och de hade lekt och han gav Erik mat och sedan blev Erik trött och somnade. Det var kul att det gick så bra.

Nu har jag badat Erik och lagt honom så nu ska jag lägga mig i soffan och läsa lite.

Idag fick en av mina vänner en son. Det är kul!

tirsdag 3. november 2009

Hänt sen sist

Förra veckan sprang förbi i ett huj. På måndagen var ju Erik sjuk men på tisdagen var han frisk igen. Vi stannade ändå inne för att jag skulle vara helt säker på att han var frisk.

På onsdagen var vi på mammaträff på Fredriksborg. Helsesyster talade om svineinfluensan. Barnen lekte på golvet ihop och vi mammor och pappor satt och pratade. När det var slut var vi ett gäng mammor och pappor som gick på hemma hos.

I torsdags var det babysång i Sköyen kirke. Det var populärt. Erik han älskade instrumenten och kröp runt bland de andra barnen och kände sig riktigt hemma.

I fredags gjorde vi inte så mycket.

I lördags var vi på shoppingtur på CC-vest. Jag köpte en bok och lite kläder till Erik. Hogne köpte 5:e säsongen av LOST så den har vi sett några avsnitt av i helgen.

I söndags kom Kristoffer på besök. Vi städade en del också.

Igår var jag på shoppingtur och handlade lite nya toppar. Det var trevligt.

Idag har vi varit på Åpen barnhage. Det är en barnhage dit man får komma med sina barn och leka. Där är det pedagoger som jobbar och som leder sångstund. Vi hade en gemensam matstund där alla barnen och mammorna åt ihop. Det var trevligt. Det är inte så lätt att underhålla Erik hemma längre för han behöver någon annan än mamma att leka med och han behöver mer utrymme. Där var det många mammor med sina barn.

Erik han börjar bli stor nu. Snart är han elva månader. Han kryper runt i lägenheten och han går längs möblerna. Han gör en del bus. Han går till exempel fram till DVD:n och det får han inte.

Den 7:e december börjar jag jobba. Det är runt hörnet nu. Var har tiden blivit av. Det är konstigt att tiden bara har flugit iväg. Erik är snart ett år. Från att ha varit ett litet knyte som inte kunde göra någonting är han nu en liten kille med temperament, en stenhård vilja och så är han så klart väldigt gossig och gullig. Han vill gärna kramas och ibland får man puss.