tirsdag 10. desember 2013

6 veckorskontroll och lite annatTiden går så fort. Nu är Alexander lite mer än sju veckor. Han växer och står i. Den 28/11 var vi på sexveckorskontroll och då var han 54,5 cm lång, huvudomkrets var 38,1 och vikten var 4845.

Sedan sist så har vi träffats med barselgruppen på helsestasjonen två gånger och det är tre andra mammor som är med där. De verkar trevliga och jag hoppas på många trevliga trilleturer med dem.

En måndag så hade vi besök av Liv Karin och Evelina. Liv Karin lärde jag känna när jag bodde på Bygdøy. Vi fick våra första barn nästan samtidigt och nu fick vi barn nästan samtidigt igen. Det var trevligt att ses.

Första helgen i advent hade vi besök av Jarle, Therese och Tuva. Det var mysigt. Vi var på julmarknad på Bygdøy och så var vi och åt julmat på restaurang Egon i Ski.  På söndagen var vi på julegranständning vid Grendehuset här i Oppegård med pepparkakor, glögg och så kom julenissen med godispåsar. Det var fint och Erik dansade runt granen tillsammans med de andra barnen.

Nu denna helgen som var det födelsedagshelg. Både Hogne och Erik fyllde år. Erik blev fem år den 7:e december och det firades på Ski kino med Kinobursdag. Det var åtta barn och det var pizza och brus till alla och så fick de popcorn till filmen. Filmen de såg var Jul i Flåklypa och det var uppskattat. Det slutade med att alla fick varsin godispåse och så var det hemfärd var och en till sitt.

I söndags så hade vi kalas för familjen. De som kom var Bjørg, Anders, Malin och Mark och vi bjöd på julmat med ribbe, julepölser och medisterkakor och massa gott tillbehör. Vi bjöd också på hemlagad glass i olika smaker som Hogne hade lagat.

Nu är det ny vecka och snart är julen här. Adventstiden är så mysig med alla stjärnor och levande ljus.

På den nedersta bilden har han kläder som han har fått från sin morbror Magnus.

Ingen kommentarer: