torsdag 27. august 2009

Erik reser sig

Erik har börjat ta tag i soffbordet och reser sig upp. Han har bara gjort det två gånger men nu börjar det verkligen hända saker. Idag ställde han sig också på alla fyra och stod så en liten stund innan han rasade ihop igen. Han kan inte ta sig fram på det
viset utan ålar som en pil på golvet. Han har också rest sig i spjälsängen en gång så nu är det dags att sänka den så han inte ramlar ur.

Det är väldigt mycket aktivitet om dagen på lillen och han har också slutat sova middag på dagen. Han sover på förmiddagen men innan så tog han sig en lur på eftermiddagen men det gör han inte längre utan han lägger sig vid sjutiden. Han är lite trött en period på dagen och då försöker jag lägga honom. Men han snurrar och rullar och vrider på sig så mycket i sängen och sedan lägger han sig och tittar på mig som om han vill säga: mamma ta upp mig nu. Då fortsätter vi att leka. Den nya favoritsången är Hjulene på bussen. När vi kommer till "bebisarna på bussen säger da da da" så sjunger han med och sjunger da da da.

tirsdag 25. august 2009

Lunch och åttamånaderskontroll

Idag var jag och Erik och åt lunch med Liv Karin och Amelia, Britt och Hanna, Mette och Ada, och Hanne och Maja. Vi åt nere på Dronningen där de hade en kanonfin uteservering med utsikt över Colorline terminalen (Danmarks- och Tysklandsbåten går där ifrån). Här har de vill de att mammagrupper ska komma med sina små och äta lunch. Det enda som var lite dumt var att de hade en liten, liten hiss där det fick plats en vagn i taget (en vagn fick inte plats alls).

Igår var vi på åtta- månaderskontroll med Erik. Han vägde 9750 och var 72 cm. Huvudets omkrets var 45,5. Allt var bra med honom.

søndag 23. august 2009

Erik vinkar



Erik har blivit stor och han har lärt sig att vinka. Han har också fått två tänder. Den ena fick han 25:e juli och den andra började komma 16:e augusti.

I torsdags så hade jag en eftermiddag på stan för mig själv. Det var trevligt. Jag strosade omkring och tittade och var på Aker Brygge och åt middag på Thank God It´s Friday. Ganska god mat och mycket mat fick man.

I fredags var vi bara hemma hela dagen och tog det lugnt. Behövs sådana dagar ibland också. På kvällen kom Kristoffer och grillade med oss. Kristoffer är Hognes kusins son som precis har flyttat till Oslo.

I lördags åkte vi till CC-vest för att se om vi hittade några solkläder till Lillen. Ska snart åka till utlandet och då behövs det något som täcker när vi ska vara på stranden. Det hittade vi på Barnas hus.

Igår var det kanonfint väder så jag tog med mig Erik på långpromenad. Vi gick till Paradisbukta, Bygdøy sjøbad, Huk och sedan hem igen. Det var en fin promenad. Jag mötte en som hade plockat massa svamp och tänkte att det hade varit roligt om det var jag. Men jag kan inte någonting om svamp så det får bli en annan gång. På jobbet så har de svamputflykter på hösten där man får lära sig lite om svamp. Ska nog vara med på det nästa höst.

I eftermiddag ska vi på 8:a månaders kontroll på helsestasjonen. Det blir spännande att se hur stor han har blivit vår lille gosse.

mandag 17. august 2009

Födelsedag

I lördags fyllde jag 33. Jag fick Mamma Mia biljetter med 3-rätters middag av Hogne. Det blir käckt. Till middag åt vi lammkotletter och potatisgratäng och vi drack god rödvin till. Till efterrätt blev det chokladtårta från Smartclub där vi hade varit tidigare på dagen. Vi såg på dvd på kvällen.

I fredags tog jag tåget till Lörenskog där min systers dotter Annika spelade handbollscup. Det var mysigt att träffa henne för det var väldigt länge sedan. På kvällen så grillade vi kycklingfilé och hade det mysigt Hogne och jag.

Igår var vi på restaurang Solsiden och firade min och Malins födelsedagar. Det är en av Oslos bästa fiskrestauranger och det var fantastisk mat. Jag fick pilgrimsmusslor till förrätt, hummer till varmrätt (första gången jag åt hummer i mitt liv), och vit chokladmousse till dessert. Det var en kanonbra middag och jag fick fina presenter. Av Malin fick jag en jättefin sjal, av Björg och Gustav fick jag presentkort på CC Vest och av Anders fick jag två DVD:er och en CD-skiva. När vi kom hem så tog vi det lite lugnt och gick och la oss tidigt och det var tur för Erik vaknade halv sex idag.

onsdag 12. august 2009

En mysig dag

Idag vaknade vi tidigt, halv sju var vi uppe. Vi sov lite middag vid nio tiden i en och en halv timme. Sedan gjorde jag i ordning mig och Erik och vi traskade iväg till affären för att möta de andra mammorna för onsdagens promenad som startade halv ett. Det var Liv Karin och Amelia, Mette och Ada och Celine och Sofie. Vi gick den vanliga rundan i Kongeskogen och avslutade promenaden på Hemma hos där vi åt lunch. När vi skulle skiljas åt skulle Liv Karin följa med Mette hem och då följde jag och Erik också med. Vi satt och pratade och drack kaffe uppe hos Mette och sedan gick vi ner och satte oss i trädgården. Där satt vi och njöt av det fina vädret och pratade ännu mer. Vi drack SOLO, åt choklad och melon. Klockan gick och helt plötsligt var klockan halv sju. Erik hade sovit en bra stund i ungefär en och en halv timme. Vi knallade hemåt efter en mysig dag i trevligt sällskap.

Nu har Erik somnat. Idag har han varit extra gosig och mammig och har velat kramas och lägga huvudet på min axel. Det är mysigt.

Hogne är på fotbollsmatch Norge-Skottland på Ullevål. Den är slut nu och Norge vann med 4-0. Det var roligt.

søndag 9. august 2009

Erik 8 månader



I fredags blev Erik 8 månader. Han har blivit så duktig på att åla runt på golvet och han är snabb också. Han har också lärt sig att sitta (kan inte sätta sig själv) och idag så vinkade han för första gången. Det var så gulligt när han vinkade med hela sin lilla arm. Så här ser han ut. Se vad glad han är. Han tycker att mamma är så rolig att han skiner med hela ansiktet.

Denna veckan har Magnus och Astrid varit och hälsat på från tisdag till torsdag. Vi var på Kontiki museet och så grillade vi och badade på stranden.

I fredags så åt vi lunch med Liv Karin och Amelia. Det var trevligt. Efter det begav vi oss till Adamstuen och fikade med Hognes syster Malin och hennes man Mark. Denna helgen har vi bara tagit det lugnt.

Ännu mer semester

Måndagen den 20:e juli packade vi om våra väskor och åkte ner till Skällesnäs. Där var vi i nästan två veckor. Under tiden vi var där hade vi en massa besök av Hognes kusiner och annan släkt och av mina tre bröder. När vi var där så fick Erik åka båt för första gången. Under de två veckorna vi var där så var vi en sväng i Borås och vi hade det mysigt och bara tog det lugnt och umgicks. En kväll när kusinerna hälsade på hade vi fest. Det var verkligen kul. Sista helgen var vi hos mamma och hälsade på. Det var trevligt. Hon har fått det så fint i sin nya lägenhet. Vi var också och hälsade på pappa både på lördagen och på söndagen.



Jag och Erik i båten.



Hogne och Erik på strandpromenad



Astrid ger Erik välling med nappflaska.

Thereses och Per Arnes bröllop

Bröllopet var i Ålesund kyrka och festen var på Hotell Union i Geiranger. Där var det god mat och en rolig fest. Hotellet ordnade barnvakt så Erik hade det hela kvällen uppe på vårt hotellrum. Det var bra för då kunde både jag och Hogne vara med på festen. Här är några bilder från bröllopet.

Två bilder på det vackra brudparet. Den första är utanför kyrkan och den andra är i trädgården på Hotell Union i Geiranger.




Här är hela familjen utanför kyrkan på bröllopet. Erik hade fått en sjömanskostym dagen till ära.



Här är jag och Hogne på festen.



På söndagen började vi hemfärden till Oslo men först var vi nere och tittade runt lite i Geiranger. Vi var hemma i Oslo vid elvatiden på kvällen.

Mer semester

På onsdagen lämnade vi Alexandra och åkte till Rovde där Hognes släkt bor. Denna gången skulle vi bo hos Halldis och Petter som är Hognes moster och morbror. Där var det trevligt. Vi var runt och hälsade på alla Hognes kusiner som bor där. Vi var hos Elin och Arild, Rannveig och Per och Per Arne och Hildegunn. Vi var på Rovde från onsdag till fredag.



En av kusinerna har pool som är överbyggd och där badade Hogne och Erik. Erik han är som fisken i vattnet och gillar verkligen att bada. Han plaskar och skiner som en sol.




Hildegunn och Per Arne har hönor och en tupp som vi var och tittade på. Tuppen heter Jens Stoltenberg men hönorna har inga namn.

På fredagen åkte vi vidare till Ålesund där vi skulle på bröllop. Hognes kusin Per Arne skulle gifta sig med sin Therese. Vi åkte till Parken hotell där vi skulle bo över natten. På lördagen klockan 12.00 var det bröllop och det var väldigt vackert.

lørdag 8. august 2009

Semester

Vi började semestern 10:e juli med att åka till Hvaler på 50-årskalas. Hognes partner i firman fyllde 50 och skulle ha ett stort kalas. Vi kom dit på fredagkvällen och kalaset skulle vara på lördagen. Stugan som de hade där låg precis vid vattnet och det var väldigt vackert. Kalaset på lördagen var jätteroligt med trevligt sällskap och god mat. Det helgrillades lamm och det var efterrätt och tårta. På söndagen när vi vaknade så åt vi frukost och sedan tog vi en tur med Jan Ellings båt på havet. Det var fantastiskt väder så det var härligt. Efter det åkte vi hem för att packa för vår fortsatta semester.

På kvällen på söndagen kom Hognes bror Anders för att sova över. Vi skulle ju starta färden mot Vestlandet på måndagmorgonen.



På måndagmorgonen startade vi färden mot vårt första stopp som var Sogndal. Här skulle vi bo på Hofslund hotell som ni kan se på bilden. Sogndal var ganska fint men det var lite tråkigt väder när vi var där. Vi gick runt och tittade och shoppade lite. Annars var vi mest på hotellet och njöt av den fina utsikten. På kvällen var det middagsbuffé med massa god mat. På tisdagen så åt vi frukost och badade i hotellets pool.




Efter det åkte vi vidare till Hotell Alexandra i Loen. Där skulle vi fira Hognes kusins fru som fyllde år. Där var det spa och bad och massa roliga grejer och vi njöt och hade det jättehärligt när vi kom på tisdagen. På kvällen var det middagsbuffé med massa god mat igen. Sedan umgick vi med Therese, Jarle och Tuva, Therese, Per Arne, Kornelius och Ludvik och Laila och Kalle. Vi sov över där till onsdagen och badade lite då också. (fortsättning följer)