mandag 22. juni 2009

Midsommar på SkällesnäsI onsdags kväll åkte vi till stugan och skulle fira midsommar. Vi kom fram halv tolv på natten och då packade vi ur bilen och gick och la oss.

På torsdagen så gjorde vi oss i ordning och åkte in till Borås och handlade. Det är en del som behövs när det ska sex vuxna och fem barn på besök plus mig, Hogne och Erik. Alla skulle ta med sig det de ville ha att äta av sill och grillmat men det var en del andra saker som behövdes. Det var Anna, Fredrik, Neo och Nova, Anders, Elisabeth, Julie, Espen och Mina och Torsten och Lena som skulle komma och fira med oss på midsommarafton.Uppdukat till midsommarfirande.Anna, Neo och Nova.

På fredagen sov vi länge. Ända till kvart över tio vilket är rekord eftersom Erik aldrig brukar sova så länge. Sedan väntade vi på allt folket som skulle komma. Torsten och Lena kom på torsdagkvällen men resten av gänget. När alla hade kommit vid fyra-tiden så spelades det lite fotboll i regnet och solskenet och sedan gick killarna ner och badade. Vi tjejer satte igång med maten. Det blev köttbullar, prinskorv, sill, färskpotatis, olika röror med vitlök och soltorkade tomater, jordgubbar, grädde och kransekake.Det är här vi sitter och äter på midsommarafton. Här kan man sitta i allt slags väder eftersom det är under tak.

Hogne, jag och Erik stannade i stugan tills igår för vi tycker det är härligt att vara därute och ta det lugnt. Det är så otroligt fridfullt där ute. Igår åkte vi till Borås och hälsade på Lars och Agneta som är Fredriks föräldrar. Efter det åkte vi till mamma i Lilla Edet och åt goda lammkotletter och potatisgratäng. Det var trevligt att se mammas nya fina lägenhet. När vi hade varit där åkte vi till pappa på ålderdomshemmet. Det var trevligt att träffa honom och han blev glad att se oss. Efter det så började vi den långa hemfärden. Erik tyckte det var lite tråkigt att åka bil så han blev lite ledsen precis innan gränsen. Men efter lite mat och lite lek så kunde vi åka vidare. Nu är vi hemma igen och nu är det bara en vecka kvar tills jag ska jobba. Jag ska bara jobba i två veckor när Hogne ska vara pappaledig. Efter det är det semester.

1 kommentar:

Greta sa...

Vi gleder oss til å se deg på jobben igjen, selv om det blir bare kort tid.